Financiële planning geeft de ondernemer inzicht in zijn financiële huishouding

22 juli 2024

Jouw financiële toekomst

Hoe lang blijf je nog ondernemen? En als je stopt met ondernemen, is er dan voldoende geld om het leven zoals je dat nu leidt, voort te zetten? Met een financiële planning krijg je als ondernemer inzicht in wat je toekomstige wensen en doelen zijn én of dat financieel haalbaar is.

Mijn bedrijf is mijn pensioen

Ben jij ook die ondernemer voor wie de onderneming het pensioen is? Als de tijd daar is, verkoop je “gewoon” het bedrijf en dan is er voldoende geld om van een welverdiende oude dag te genieten. Maar als de verkoopopbrengst onverhoopt onvoldoende blijkt te zijn, kan dat een flinke streep door de rekening zijn. Wij ervaren dat veel ondernemers  zich niet bewust zijn van wat ze op financieel vlak nodig hebben in de toekomst.

Hoe sta jij er financieel voor?

Door de drukte van alledag, je bent immers volop aan het ondernemen, sta je waarschijnlijk maar zelden stil bij vragen als:

  • Hoe sta ik er op dit moment financieel voor?
  • Hoe ontwikkelt mijn financiële situatie zich?
  • Hoe is mijn “oude dag” geregeld?
  • Wat heb ik aan inkomen en vermogen nodig op mijn oude dag?
  • Heb ik straks voldoende geld om van te leven?

Een persoonlijk financieel plan geeft rust en inzicht

Met een financiële planning maken wij je graag bewust van deze belangrijke vragen. Een financiële planning geeft inzicht in je huidige en toekomstige inkomen en vermogen. Met een financiële planning worden ook je huidige en verwachte toekomstige uitgaven in beeld gebracht. Dit alles met de bedoeling om te beoordelen of je je huidige levensstandaard ook na pensionering kunt aanhouden. Of dat de noodzaak bestaat om daar nu alvast voor te sparen.

Het proces

Je bent nooit te laat om te beginnen met je financiële planning, maar hoe jonger je als ondernemer begint met je financiële planning, des te beter. Op latere leeftijd zijn de mogelijkheden om financieel bij te sturen veel beperkter.

Het proces van een financiële planning begint altijd met een goed gesprek. Daarbij geef jij aan wat je wensen en doelen zijn. Wil je bijvoorbeeld in de toekomst het bedrijf verkopen en ben je benieuwd of je met de verkoopopbrengst onbezorgd van je oude dag kunt genieten? Om dat te kunnen beoordelen gaan we je hele financiële situatie inventariseren. Met deze gegevens stellen we jouw persoonlijk financieel plan op. De uitkomsten, conclusies en aanbevelingen van het financiële plan gaan we vervolgens met jou bespreken. Uit het gesprek wordt duidelijk of jouw financiële toekomst voldoet aan je verwachtingen of dat er vervolgacties nodig zijn.

Klaar voor de toekomst?

De vraag ‘wat heb ik financieel geregeld voor morgen’ staat centraal bij jouw financiële plan. Met een persoonlijk financieel plan krijg je inzicht in jouw huidige én toekomstige financiële situatie. We kijken hierbij naar je inkomen en vermogen voor nu en later.

Diensten:

Belastingadvies

Wil je ook inzicht in jouw huidige en toekomstige financiële situatie? Wij brengen het graag voor jou in beeld. Je kunt contact opnemen met je relatiemanager bij Bentacera of met Mark de Jager.

Contactpersoon

Mark de Jager
Senior Belastingadviseur
 

Meer weten over belastingadvies?

Lees ook onze andere blogs of neem direct contact met ons op!

 

Plan een kennismaking in!

 

 

Een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting kent zowel voordelen als nadelen. Wat is verstandig in jouw situatie? Lees deze blog voor meer info!

Door de hoge vermogensrendementsheffing in box 3 kan het in bepaalde situaties voordelig zijn om de eigenwoningschuld in box 3 te plaatsen. Maar in welke situaties is dit mogelijk en wanneer is het ook gunstig?

Het coronavirus heeft de wereld flink opgeschud. Eén van de vragen die momenteel in deze context bij het ondernemende deel van ons land speelt, is: ‘Hoe beperk ik mijn privé-aansprakelijkheid?’

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) van je eigen vennootschap ben je verplicht om jezelf een salaris (gebruikelijk loon) toe te kennen

Als gebruiker van een elektrische leaseauto kan alleen de gedachte aan een verre reis je al flink wat stress bezorgen. Als oplossing kun je jouw werkgever vragen om een vervangende auto. Maar hoe zit het dan met de bijtelling? Wij vertellen jou er alles over.